Text: Tambah BesarText: AsalText: Tambah Kecil
Latar Belakang: 1 Latar Belakang: 2 Latar Belakang: 3 
Portal Rasmi
Majlis Daerah Marudi
slide_5eec60cbb8f3d.jpgslide_5ee1a28cb8be7.jpgslide_5e21154bc6d1e.jpgslide_5d11dede30f9b.jpgslide_5d0860470176b.jpegslide_5ce34c472e726.jpg

PROGRAM ALAM SEKITAR BERSIH HIDUP SIHAT
Tarikh : 07 Oct 2019  Sumber Berita: Marudidc News
 

Long Lama  - Program Alam Sekitar Bersih Hidup Sihat di Community Resources Centre (CRC) Perpustakaan Awam Long Lama pada 4 Oktober 2019. Program ini bertujuan untuk mewujudkan sikap sayangi alam sekitar di kalangan pelajar sekolah. Disamping itu, program ini juga bertujuan untuk mendedahkan komuniti untuk melibatkan diri dalam melakukan aktiviti yang berfaedah dan mewujudkan permuafakatan dalam kalangan penduduk setempat.

Seramai 50 pelajar sekolah rendah dan menengah telah menghadiri program ini. Antara program yang diadakan sempena Program Alam Sekitar adalah Pertandingan Membuat Sendiri (DIY) Bingkai Gambar untuk kategori Pelajar Sekolah Menengah, Pertandingan Membuat Sendiri (DIY) Rumah Idamanku untuk kategori Pelajar Sekolah Rendah. 

Ceramah mengenai Pentingnya Penjagaan Alam Sekitar disampaikan oleh Encik Geoffrey George, Pembantu Penerangan daripada Jabatan Penerangan Malaysia Cawangan Long Lama dengan ceramah yang bertajuk Pencemaran Alam Sekitar.

Diharap dengan program seperti ini, para pelajar sekolah rendah mahupun menengah akan lebih faham dengan kepentingan menjaga alam sekitar dan mengeratkan hubungan silaturahim dalam kalangan penduduk setempat.


Galeri Foto